- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1,5 łyżeczki oleju sezamowego
- 450 g świeżej fasolki szparagowej, opłukanej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka prażonych nasion sezamowych
Sposób przygotowania:
- Nagrzej dużą patelnię lub wok na średnim ogniu. Na gorącą patelnię wlej olej rzepakowy i sezamowy (który ja kupuje w lidlu),
- Wrzuć całą fasolkę.
- Dobrze wymieszaj, aby fasolka pokryła się olejem.
- Gotuj, aż nabierze jasnozielonego koloru i lekko się gdzieniegdzie podrumieni, będzie to trwać około 10 minut.
- Zdejmij z ognia i wymieszaj z sosem sojowym.
- Przykryj i odstaw na 5 minut.
- Przełóż na półmisek lub salaterkę i posyp prażonym sezamem. Który możesz uprażyć, albo po prostu już posypać gotowym, takim, jaki został przez Ciebie kupiony.
Smacznego :3
Komentarze
Prześlij komentarz